Zorginstituut Nederland / Symposium en e-zine

Opdrachtgever: Zorginstituut Nederland

Zorginstituut Nederland bevordert de kwaliteit van onze gezondheidszorg en adviseert over de inhoud van de verplichte zorgverzekeringen. Op deze manier houdt elke burger toegang tot goede zorg, tegen aanvaardbare kosten voor ons allemaal: niet meer dan nodig en niet minder dan noodzakelijk. 

 

“Het is als arts bepaald niet eenvoudig om de regie los te laten en je open te stellen voor de wensen en voorkeur van de patiënt.” is een quote uit het voorwoord van Sjaak Wijma, voorzitter Raad van Bestuur Zorginstituut Nederland. En dat is waar ‘Samen beslissen’ over gaat. Zorginstituut Nederland heeft onder anderen de taak de zorgsector te ondersteunen in het streven naar kwaliteitsverbetering. In een e-zine maar ook tijdens een symposium (in het Koninklijk Nederlands Instituut voor de Tropen, Amsterdam) worden een aantal voorloper projecten aan vakgenoten getoond.

Opdracht: ontwikkel een e-zine en middelen voor het symposium waarin de 7 voorloper projecten met lessen, aanpak en behaalde resultaten goed tot hun recht komen.

  • In het e-zine heeft ieder project een eigen pagina waarop verschillende stakeholders aan het woord komen, vooraf gegaan met het voorwoord van Sjaak Wijma en minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins. Bekijk het e-zine.
  • De middelen voor het symposium bestaan onder anderen uit signing, bewegwijzering, gepersonaliseerde keycords, programmabladen, rollbanners, ansichtkaarten en visuals voor op de tv-schermen in het pand.