EWT Noord-Holland/Flevoland / Inspiratiemap
“Onderzoekend en ontwerpend spelen – Wetenschap en technologie met kleuters”

De Inspiratiemap “Onderzoekend en ontwerpend spelen – Wetenschap en technologie met kleuters” is gemaakt door een collectief van vijf onderwijsprofessionals in Noord-Holland. Edith Louman, hogeschooldocent Wetenschap en technologie, hogeschool iPabo, Amsterdam/Alkmaar. Nanda Zonjee, leerkracht en techniekcoördinator basisschool Benedictusschool, Heiloo (Flore). Martijn Weesing, leerkracht basisschool De Achthoek, Amsterdam (ASKO) en hogeschooldocent Wetenschap en technologie, hogeschool iPabo, Amsterdam/Alkmaar. Claudia Verdú, leerkracht basisschool Paulus, Castricum (Tabijn). En Petra Telder, leerkracht en techniekcoördinator, basisschool De Nautilus, Amsterdam (Amos).


Met de Inspiratiemap laten zij zien dat je kleuters enorm kunt uitdagen met Wetenschap & Techniek. Dat er zoveel mogelijkheden zijn en dat je Wetenschap & Techniek ook ‘klein’ kunt houden, zodat het ook voor jonge kinderen toegankelijk is.

De Inspiratiemap is als werkboek te gebruiken door leerkrachten in het basisonderwijs. Niet iedere activiteit hoeft natuurlijk precies zo te verlopen als hoe het omschreven is in de bladen van deze map. Het gaat er om dat de leerlingen op een andere manier met Wetenschap & Techniek in aanraking komen.

Tekst: Tekstbureau Elise Schouten, illustraties: Coen met een C, vormgeving: BUREAUBAS, fotografie: Ewouter.com e.a., drukwerk: Drukproef, productie: Rosenmullers Communicatie & Organisatie.