VORM / Peperklip, Schiedam

Opdrachtgever: VORM

VORM zocht een partner voor de vormgeving van het tender-document voor de herontwikkeling van de Peperkliplocatie te Schiedam. 

Team

Team: VORM — Ontwikkelaar, Heren 5 — Architect, Studio Nauta — Architect, ZUS — Stedenbouw + landschap, W/E — Duurzaamheidsadviseur, De Selectie — Specialist participatie, Hely — Specialist mobiliteit, New Horizon — Specialist circulair bouwen, ZRi — Specialist scholen, BUREAUBAS — Grafisch ontwerp.

VORM: “Peperklip wordt een centrale plek in de wijk, waar veel verschillende mensen bijeenkomen. Om te wonen en thuis te zijn. Te ondernemen en te werken. Te ontspannen en te genieten. En om te leren. Een leven lang leren, is ons thema voor deze plek. Leren door open te staan voor elkaar en voor nieuwe dingen. Wij denken dat een lerende maatschappij nodig is om de opgaves van de toekomst aan te kunnen en om aantrekkelijke, leefbare samenlevingen te creëren. Een lerende maatschappij betekent niet alleen dat iedereen mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen, maar dat iedereen kan bijdragen. Aan de gemeenschap. Aan een prettige omgeving. Aan leren van elkaar. In onze optiek is dat de manier om verschillende doelgroepen op een natuurlijke manier met elkaar te verbinden. Met voorzieningen, activiteiten en plekken die diverse typen mensen aantrekken. Die hen mogelijkheden bieden om zich te uiten. Om zelf te leren en om hun kennis en cultuur aan te bieden. Zo wordt Peperklip een plek waar iedereen ertoe doet en energie krijgt van elkaar.”